Liikunnalliset kurssit

 

Opintojärjestöllä on liikunta- ja tanssitilat osoitteessa Sturenkatu 27 katutasossa. Käytössämme on nykyään kolme eri salia.
Huom! Tiloissa ei ole suihkuja

Kehonhuolto ja liikkuvuus (12 ot)

ke 4.5.-8.6. klo 18.30-20
Helena Mörsky
Sturenkatu 27, Vallila
105 e, S-Etukortilla 85 e
Valmistaudu kesään ryhtiä ja liikkuvuutta kehittäen. Eri kehonhuoltomenetelmistä vaikutteita saaneet harjoitukset kehittävät ryhtiä, tasapainoa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Rauhallisella tunnilla liikkeet tehdään omaan tahtiin ja lopuksi rentoudutaan. Tule mukaan mukavissa vaatteissa ja tuo kaksi tennispalloa harjoituksia varten. Opettajalla on myös varapalloja.

Seniorikehonhuolto (5 x 75 min.)

ma 9.5.–6.6. klo 14–15.15
Helena Mörsky
Sturenkatu 27, Vallila
70 e, S-Etukortilla 58 e
Kehonhuoltomenetelmiä yhdistävä tehokas tunti. Harjoitukset vahvistavat keskivartalon syviä tukilihaksia, parantavat liikkuvuutta, tasapainoa, keskittymiskykyä sekä kehotietoisuutta. Paljain jaloin tehtävät harjoitukset pyritään yhdistämään sulavaksi virtaavaksi liikkeeksi.

Iyengarjooga jatko I (12 ot)

ke 4.5.–8.6. klo 17–18.30
Helena Mörsky
Sturenkatu 27, Vallila
105 e, S-Etukortilla 85 e
Lempeää ja voimakasta joogaa, jossa keskitytään hyvään kehonlinjaukseen. Huolellinen työskentely auttaa suuntaamaan venytystä ja lihastyötä turvallisesti, mikä harjoittaa voimaa, notkeutta ja kestävyyttä sekä kehon että mielen tasolla. Tarkkaan ohjeistetulla tunnilla on helppo keskittyä harjoitukseen ja antaa mielenkin rauhoittua. Harjoitukset tehdään paljain jaloin luistamattomalla joogamatolla ja joogavälineitä voidaan käyttää apuna. Ota mukaan joogavyö ja tukipalikat. Kurssipaikalla on myös välineitä lainattavana. Peruskurssin käyneille.

Iyengarjoogan teemailta
aloittelijoille (3 ot)

ma 30.5. klo 17.30-19.45
Helena Mörsky
Sturenkatu 27, Vallila
Kurssimaksu yhdestä maanantaista: 27 e, S-Etukortilla 22 e
Hyvään kehonlinjaukseen keskittyvä pidempi teeman mukainen iyengarjoogaharjoitus. Tutustu iyengarjoogaan -illat sopivat kaikille keskittyen jalkatyöskentelyn perusteisiin.

Shiatsuhieronta (8 ot)

la 28.5.–18.6. klo 10–11.30
Minna Ulmanen
Säästöpankinranta 6 C, 2. krs, Hakaniemi
165 e, S-Etukortilla 135 e
Tutustumme kevyeen, kotikäyttöön soveltuvaan hierontaan sekä shiatsuun. Kokeilemme menetelmiä itsehoitoon ja läheisten auttamiseen työskentelemällä pareittain.
Kurssi sopii kaikille ja aiempaa kokemusta hieronnasta tai shiatsusta et tarvitse. Kurssin aikana pääset rentoutumaan ja saat uutta energiaa kesään.
Mukaan tarvitset muistiinpanovälineet sekä miellyttävät vaatteet, esim.college-asu. Shiatsu on japanilainen kehoa virittävä ja hoitava kokonaisvaltainen menetelmä, jossa elämänvoiman kiertoon ja toimintaan kehossa vaikutetaan eri tavoin.
Kehoa käydään läpi mm. erilaisin heilutuksin ja venytyksin, hieroen, sekä painellen. Tarkoituksena on rentouttaa keho ja mieli; samalla aktivoiden energian kiertoa kanavissa.
Kierron aktivoimisen tavoitteena on edesauttaa kehoa hoitamaan itse itseään.

Kehonhuolto (7 x 60 min)

ti 19.4.–31.5. klo 18.50–19.50
Ulla Borgenström
Säästöpankinranta 6 C, 2. krs, Hakaniemi
70 e, S-Etukortilla 56 e
Hyvä ryhti on avain selän ja hartiaseudun hyvinvointiin! Tällä tunnilla huollamme kehoa kokonaisvaltaisesti vahvistaen ja venyttäen, kuitenkin keskittyen nimenomaan ryhtiin. Teemme erityisesti rangan liikkuvuutta parantavia ja hartiaseutua avaavia harjoituksia. Tunnille paljaat jalat tai sukat.

Äijäjooga (16 ot)

ti 19.4.–7.6. klo 17–18.30
Juhani Barndik
Sturenkatu 27, Vallila
85 e, S-Etukortilla 70 e
Tyynen iloista äijäjoogaenergiaa keveillä perusharjoituksilla ja rentoutumalla. Äijäjooga sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille miehille, jotka toivovat elämän olevan notkeampaa. Pyrkimyksenä ei ole seistä päällä vaan tukevasti jaloilla. Ei edellytä mitään tietoja tai kokemusta joogasta. Sopii myös aiemmin jooganneille.

Jäbäjooga (14 ot)

to 21.4.–9.6. klo 18.40–20.10
Veikko Tarvainen
Säästöpankinranta 6 C, 2. krs, Hakaniemi
80 e, S-Etukortilla 65 e
Tyynen reipasta jäbäjoogaenergiaa, joka ei ole ikään sidottua. Jonkin verran voimakkaampaa kuin äijäjooga. Mutta jäbäjoogassakaan ei ole tarkoitus seistä päällä vaan väkevästi jaloilla. Venytyksiä, hengitys-, keskittymis- ja tasapainoharjoituksia kilpailuvapaalla vyöhykkeellä. Pyritään kohti kehon ja mielen vapauttamista. Pitkä loppurentoutus. Ennakkotietoja ei tarvita.

Yinjooga taso 2 (20 ot)

ke 6.4.–8.6. klo 17.30–19
Jasmin Koistinen
Säästöpankinranta 6 C, 2. krs, Hakaniemi
170 e, S-Etukortilla 140 e
Yinjoogatunti sopii niille, jotka ovat käyneet alkeiskurssin tai vastaavan perehdytyksen tai joilla on aiempaa kokemusta yinjoogasta/joogasta. Yinjoogassa edetään rauhallisesti asennosta toiseen joko selin makuulla tai istuen. Jokaisessa asennossa viivytään useita minuutteja. Pyrimme pitämään harjoituksessa lihakset rentoina käyttäen hyväksi erilaisia apuvälineitä kuten tyynyjä, palikoita, joogavöitä, seinää tai rullia. Pitkä aika mahdollistaa sidekudosten reagoimisen paineelle ja lisää nivelten sekä sidekudosten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Harjoitus keskittyy syvästi kehomme kireyksistä ja mielemme liikkeistä irti päästämiseen sekä ajatustemme rauhoittamiseen. Yinjoogan syvästi avaava ja rentouttava vaikutus tukee fyysisiä ja dynaamisia liikuntaharjoituksia sekä auttaa kehoamme palautumaan niistä. Voit säädellä harjoituksen juuri sinun keholle sopivaksi. Tällä kurssilla viivymme asennoissa pidempään, asennot ovat hieman vaativampia ja keskitymme hengityksen tarkkailuun syventäen harjoitustamme. Tämä viikkotunti sopii yinjoogaa harjoittaneille/alkeiskurssin-, tai perehdytyksen käyneille tai muuten joogaa harrastaneille.

Pilates alkeet (7 x 60 min.)

to 21.4.–9.6. klo 17.30–18.30
Minna Ulmanen
Sturenkatu 27, Vallila
130 e, S-Etukortilla 105 e
Pilates on kehonhallintatekniikka, joka opettaa käyttäjälleen tarkkaa koordinaatiota ja kehon hallintaa. Sen avulla saat voimaa, kestävyyttä, vahvan keskivartalon, tasapainoisen sekä notkean ja pitkälinjaisen lihaksiston. Laji sopii hyvin myös selän terveyden ylläpidon tueksi. Liikkeet pohjautuvat osittain Joseph Pilatesin kehittämään Klassiseen pilatekseen.

Pilates keski/jatkotaso
(7 x 60 min.)

to 21.4.–9.6. klo 18.45–19.45
Minna Ulmanen
Sturenkatu 27, Vallila
130 e, S-Etukortilla 105 e
Pilates on kehonhallintatekniikka, joka opettaa käyttäjälleen tarkkaa koordinaatiota ja kehon hallintaa. Sen avulla saat voimaa, kestävyyttä, vahvan keskivartalon, tasapainoisen sekä notkean ja pitkälinjaisen lihaksiston. Laji sopii hyvin myös selän terveyden ylläpidon tueksi. Liikkeet pohjautuvat osittain Joseph Pilatesin kehittämään Klassiseen pilatekseen.

Venyttele viisaasti A (18 ot)

ma 4.4.–30.5. klo 18–19.30
Aki Hovivuori
Sturenkatu 27, Vallila
145 e, S-Etukortilla 115 e
Kurssin tavoitteena on oppia tekemään mukavia ja turvallisia venytyksiä koko keholla.

Chi Kung (8 x 60 min.)

to 31.3–26.5. klo 20–21
Aki Hovivuori
Sturenkatu 27, Vallila
90 e, S-Etukortilla 75 e
Liikkeet tehdään seisten ja ovat dynaamisia. Hartiat rentoutuvat ja tasapainokin kehittyy. Tervetuloa nauttimaan energian virtauksesta. Uusi 18 liikkeen sarja.

Chi Kung jatkokurssi (22 ot)

ma 4.4.–30.5. klo 19.30–21
Aki Hovivuori
Sturenkatu 27, Vallila
175 e, S-Etukortilla 140 e
Kiinalaista energiavoimistelua. Rauhalliset liikkeet mm. vilkastuttavat verenkiertoa, tehostavat hengitystä ja tasapainottavat mieltä. Kurssi on suunnattu vähintään kaksi vuotta Chi Kungia harjoitelleille.

Pilatesvenyttely senioreille
(9 x 60 min.)

ti 5.4.–31.5. klo 11.30–12.30
Pirjo Eskelinen
Sturenkatu 27, Vallila
105 e, S-Etukortilla 85 e
Tunnilla keskitytään keskivartalon hallintaan ja kehittämiseen yksinkertaisin ja helpoin liikkein. Tunnin aikana vahvistetaan myös muuta vartaloa kuten käsiä, jalkoja ja selkää – tasapainoharjoituksia unohtamatta. Tunti on hidastempoinen.

Vetreyttä senioreille (10 x 60 min.)

pe 1.4.–27.5. klo 11.15–12.15
Aki Hovivuori
Sturenkatu 27, Vallila
90 e, S-Etukortilla 75 e
Kokoontumiskerroilla tehdään kuntoa kohottavaa liikeharjoittelua omaa kehoa hyväksi käyttäen. Lihasten venyttely ja nivelien avaaminen tehdään rauhallisessa tahdissa. Fyysisesti vaativampi kuin Vetreyttä senioreille - kevyt.

Chi Kung retriitti Virossa (30 ot)

15.8.-19.8.2016
Aki Hovivuori
Luhtren matkailumaatila
Kurssimaksu: 734 e, S-Etukortilla 694 e
Retriitissä opit löytämään rakenteesi kautta vahvuutesi, yhteyden maan energiaan, keskilinjaasi, joka muodostaa ytimesi. Luentojen ja harjoitusten lomassa on mahdollisuus keskittyä luontoon, levätä, meditoida, ja tasapainottaa omaa rytmiään. Parannetaan keskittymis- ja rentoutumistaitoja. Aamut alkavat ulkoharjoituksilla, jonka jälkeen on lepoa. Luentoja on 1-2 päivässä. Illansuussa tehdään pitkä harjoitus ennen päivällistä. Lisätiedot: kurssit@tsl-helsinki.fi tai puh. 010 766 0213 (ark. klo 9-15)
Kurssipaikka: Luhtren matkailumaatila, joka sijaitsee n. 1,5 tuntia Tallinasta etelään. Kurssin hintaan sisältyy meno-paluu laivalla ja bussilla, yöpyminen sekä täysihoito perillä kohteessa koko kurssin ajan.
Lähtö Helsingistä 15.8. Eckerö Linen m/s Finlandialla klo 8.30
Paluu Helsinkiin 19.8. klo 21.15

 

 

 

 

Liikunnalliset kurssit | Venyttely

Yin-joogan teemalauantai (4 ot)

la 21.5. klo 13-16
Teema: detox (eli aineenvaihdunta)
Jasmin Koistinen
Sturenkatu 27, Vallila

Keskitymme 21.5. Teemalauantaissa erityisesti aineenvaihduntaan vaikuttaviin jooga-asentoihin. Herätämme erilaisten asentojen avulla suolistomme eloon ja teemme puhdistavan hengitysharjoituksen.

Yin-joogasta:

Yin-joogassa edetään rauhallisesti asennosta toiseen joko selin
makuulla tai istuen. Jokaisessa asennossa viivytään useita minuutteja.
Pyrimme pitämään harjoituksessa lihakset rentoina käyttäen hyväksi
erilaisia apuvälineitä kuten tyynyjä, palikoita, joogavöitä, seinää
tai rullia. Pitkä aika mahdollistaa sidekudosten reagoimisen paineelle
ja lisää nivelten sekä sidekudosten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja
energiansaantia. Harjoitus keskittyy syvästi kehomme kireyksistä ja
mielemme liikkeistä irti päästämiseen sekä ajatustemme rauhoittamiseen. Harjoituksen syvästi avaava ja rentouttava vaikutus tukee fyysisiä ja dynaamisia liikuntaharjoituksia sekä auttaa kehoamme
palautumaan niistä. Voit säädellä harjoituksen juuri sinun keholle
sopivaksi.

Kenelle?
Yin-joogan Teemalauantaihin voivat osallistua aloittelijat, sillä
asentoja voi tarvittaessa tukea. Meillä on käytössä monia joogan
apuvälineitä kuten bolstereita, vöitä ja joogatiiliä. Aikaisempaa
joogakokemusta ei tarvita.

Teemalauantai sopii myös niille, jotka ovat tehneet joogaa/Yin-joogaa
jo jonkin aikaa ja haluavat tehdä lonkkia avaavia jooga-asentoja.
Teemalauantaina myös pysähdytään, vastaanotetaan, hengitellään ja
rauhoitutaan. Tunnin lopuksi ohjattu rentoutuminen.

Kurssimaksu yhdestä teemalauantaista:
45 e, S-Etukortilla 35 e

Niskakoulu II (5 ot)

to 5.5. klo 11.30-15.30
Aki Hovivuori
Sturenkatu 27, Vallila
50 e, S-Etukortilla 38 e
Jatkokurssilla tarkastelemme lantion, nivelten ja välilevyjen asennon merkitystä.
Paneudumme kehon syviin lihaksiin ja niiden harjoittamiseen. Opettelemme liikerentoutusta jota voit tehdä työssä ollessa tai omina harjoitteina.
Kurssi on tarkoitettu niskakoulu-kurssin käyneille.

Iyengarjoogan teemaillat (3 ot)

V teemailta: ma 9.5. klo 17.30–19.45 taaksepäin taivutukset

VI teemailta: ma 6.6. klo 17.30–19.45 rentoutuminen, hengitys ja tietoinen läsnäolo

Helena Mörsky
Sturenkatu 27, Vallila
Kurssimaksu yhdestä maanantaista: 27 e, S-Etukortilla 22 e
Hyvään kehonlinjaukseen keskittyvä pidempi teeman mukainen iyengarjoogaharjoitus. Teemaillat ovat syventäviä kursseja iyengarjoogaa aiemmin harjoittaneille.

Äijäjooga (14 ot)

to 21.4.–9.6. klo 17–18.30
Veikko Tarvainen
Säästöpankinranta 6 C, 2. krs, Hakaniemi
80 e, S-Etukortilla 65 e
Tyynen hilpeää äijäjoogaenergiaa. Keveitä, helppoja perusvenytyksiä, vapaan, syvemmän hengityksen ja keskittymisen harjoittelemista. Helppoja tasapainoharjoituksia. Hiljentymistä, hidastamista ja rentoutumista. Tarkoituksena ei ole seistä päällä vaan tukevasti jaloilla. Pyritään kohti kehon ja mielen vapauttamista. Sopii kaikille äijille. Pitkä loppurentoutus. Ennakkotietoja ei tarvita.

Mielensärauhoittaja-kurssi
(7 x 60 min.)

ke 13.4.–25.5. klo 19.15–20.15
Jasmin Koistinen
Säästöpankinranta 6 C, 2. krs, Helsinki
85 e, S-Etukortilla 70 e
Lempeää Joogaa & Mindfulness -harjoituksia.
Laukkaako mielesi vimmatusti omia ratojaan? Onko kehosi kireä ja rauhaton? Tule kokeilemaan lempeää ja avaavaa joogaa ja tietoisuustaitoharjoituksia yhdistävää tuntia.
Joogan ja tietoisuustaitoharjoitusten terveysvaikutuksia on tutkittu paljon. Tutkimusten mukaan säännöllinen harjoittelu vahvistaa immuunipuolustusjärjestelmää, laskee stressihormonitasoja sekä lisää aivojen suorituskykyä. Harjoitusten avulla voimme myös syventää itsetuntemustamme, ja oppia suhtautumaan kokemuksiimme ja mielemme toimintaan uudella tavalla.
Tällä kurssilla teemme harjoituksen aluksi kaikille soveltuvaa ja kehoa avaavaa rauhallista joogaa. Joogaliikkeiden jälkeen teemme ohjatusti Mindfulness -harjoituksen.
Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat rauhoittaa kehomielen. Aiempaa joogakokemusta tai tietoisuustaitokokemusta ei tarvita. Meillä on myöskin joogan apuvälineitä, joita voi tarvittaessa käyttää. Kehoa voi tukea esimerkiksi tyynyillä tai palikoilla.

Yinjooga taso 1 (16 ot)

su 17.4.–12.6. klo 14.30–16
Jasmin Koistinen
Sturenkatu 27, Vallila
135 e, S-Etukortilla 110 e
Kurssi sopii kaikille yinjoogasta kiinnostuneille, joilla ei ole aiempaa kokemusta joogasta tai yinjoogasta.
Yinjoogan alkeiskurssilla perehdymme yinjoogassa käytettäviin apuvälineisiin, yinjoogan filosofiaan, tärkeimpiin harjoitusperiaatteisiin ja hengitykseen. Teemme myös yinjoogaharjoitukset sekä ohjatun loppurentoutuksen. Alkeiskurssin jälkeen jatkamme viikkotunneilla. Sopii kaikille yinjoogasta kiinnostuneille, joilla ei ole aiempaa kokemusta joogasta tai yinjoogasta. Yinjoogassa edetään rauhallisesti asennosta toiseen joko selin makuulla tai istuen. Jokaisessa asennossa viivytään useita minuutteja. Pyrimme pitämään harjoituksessa lihakset rentoina käyttäen hyväksi erilaisia apuvälineitä kuten tyynyjä, palikoita, joogavöitä, seinää tai rullia. Pitkä aika mahdollistaa sidekudosten reagoimisen paineelle ja lisää nivelten sekä sidekudosten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Harjoitus keskittyy syvästi kehomme kireyksistä ja mielemme liikkeistä irti päästämiseen sekä ajatustemme rauhoittamiseen.
Yinjoogan syvästi avaava ja rentouttava vaikutus tukee fyysisiä ja dynaamisia liikuntaharjoituksia sekä auttaa kehoamme palautumaan niistä.
Voit säädellä harjoituksen juuri sinun keholle sopivaksi. Aiempaa joogatietämystä ei tarvita.

Lempeä hathajooga (20 ot)

I kurssi: ke 30.3.–1.6. klo 17–18.30
II kurssi: ke 30.3.–1.6. klo 18.30–20
Erja Kari
Sturenkatu 27, Vallila
160 e/kurssi, S-Etukortilla 130 e/kurssi
Kurssi sisältää venytyksiä, lempeitä joogaliikkeitä, itsehieronnan, rentoutuksen ja lopuksi ohjatun meditaatiotuokion. Rentouttava tunti - hetki rauhaa ja stressin poistoa. Soveltuu aiemmin jooganneille ja myös aloittelijoille.

Hathajooga painonhallinnan tukena (20 ot)

ti 29.3.–31.5. klo 18.30–20
Erja Kari
Sturenkatu 27, Vallila
160 e, S-Etukortilla 130 e
Kurssi sisältää venytyksiä, lempeitä joogaliikkeitä ja teemoja painonhallinnan tueksi, itsehieronta, loppurentoutus ja lyhyt hiljentyminen. Sopii myös aloittelijoille.

Lempeä hathajooga jatkoryhmä (20 ot)

ti 29.3.–31.5. klo 17–18.30
Erja Kari
Sturenkatu 27, Vallila
160 e, S-Etukortilla 130 e
Kurssi sisältää venytyksiä, lempeitä joogaliikkeitä, itsehieronnan, rentoutuksen ja lopuksi ohjatun meditaatiotuokion. Soveltuu useamman vuoden jooganneille tai niille, jotka kaipaavat vaativampaa tapaa keskittyä joogaan.

Asahi peruskurssi A (9 x 60 min.)

ma 4.4.–30.5. klo 17–18
Aki Hovivuori
Sturenkatu 27, Vallila
105 e, S-Etukortilla 85 e
Asahi-health liikuntamenetelmän tavoite on yksikertaisesti parempi elämän laatu. Kotimainen keksintö ilman mytologiaa. Kehittäjät ovat perehtyneet koululääketieteeseen ja aasialaisiin liikuntalajeihin. Menetelmä sopii virkistävän ja rentouttavan vaikutuksen ansiosta jokaiselle. Ylipainokaan ei ole este. Liikesarjat on suunniteltu niin, että lihas-, nivel-, niskahartia- ja selkävaivoja potevatkin saavat lievitystä vaivoihinsa. Koska Asahissa jatkuvasti hengitetään tietoisesti, hengitystekniikka paranee. Kurssilla opettelemme Asahin perusperiaatteita kuten vartalon asento, keskilinja ja liikkeenhallinta. Sarja sisältää alkurentoutuksen, niskahartiaosion ja selkäosion. Lopuksi teemme tasapainoharjoituksia, loppurentoutuksen joka sisältää myös hierontaa. Keskittymiskyky ja hengitys paranevat. Tämä taso sopii varsinkin aloitteleville ja niskahartiavaivoista kärsiville.

Senioreiden selkäryhmä
(10 x 60 min.)

ti 29.3.–31.5. klo 11–12
Aki Hovivuori
Sturenkatu 27, Vallila
115 e, S-Etukortilla 95 e
Harjoitukset koostuvat selkärangan mobilisoinnista, lihashuollosta sekä lihastasapainon vaalimisesta. Ryhti kohenee ja lihasjännitykset katoavat. Käytämme apuvälineinä perinteistä puukeppiä. Harjoittelemme seisten tai tuolilla istuen. Huom! Nivelvaivat eivät ole este osallistumiseen.

takaisin sivun alkuun

 

Työväen Sivistysliitto TSL:n Helsingin
Opintojärjestö ry

järjestää:

  • kursseja ja luentoja
  • kulttuuritilaisuuksia
    myös tilauksesta
  • koulutustiloja ja kouluttajia

toimisto@tsl-helsinki.fi puh. 044 065 6178